Home / Cursus meubelrestauratie/houtbewerking

Cursus meubelrestauratie/houtbewerking

 

Op donderdag 26 september start er weer een  cursus antiekrestauratie/houtbewerking.  

Restauratiebedrijf  Merck hoe Sterck start een aantal malen per jaar een nieuwe cursus meubel restauratie/ houtbewerking. Heeft u interesse in antieke meubelen en wilt u meer weten over de wijze van restaureren of heeft u zelf een meubel wat u graag zou willen opknappen, dan kunt u terecht bij deze cursus.

Nieuwe afbeelding

De cursus meubelrestauratie wordt gehouden in de werkplaats van Merck hoe Sterck aan de Molenlaan 40 in Sommelsdijk.

De cursus bestaat uit drie lessen van 9.00- 17.00 uur of  8 avonden van 3 uur.

Tijdens de lessen wordt onder leiding van de restaurator, door elke cursist een meubel onder handen genomen.

U kunt zelf een meubel of ontwerp meebrengen,of eventueel een meubel uitkiezen uit de werkplaats.

Aan de hand van de meubelen wordt uitleg gegeven over restauratietechnieken, materialen en handelingen die tijdens de restauratie moeten worden uitgevoerd.

Daarnaast wordt informatie gegeven over geschiedenis en uiteenlopende stijlen van de meubelen.

De lessen zijn inclusief materialen en gebruik van gereedschappen en uiteraard wordt voor koffie en koek en op zaterdag de lunch verzorgd.

De lessen worden verzorgd door gediplomeerd antiek restaurator en meubelmaker Herman Weitkamp. De kosten voor de cursus zijn € 300,00 inclusief 21% BTW.

Er zijn plannen om een houtbewerking cursus te beginnen Met beginners, en gevorderden.

Heeft u hiervoor interesse, meld dit dan zodat ik dit kan organiseren. Neem contact met ons op voor meer informatie op : merckhoesterck@gmail.com of 0622618512.

Heb jij onlangs een cursusdag bijgewoond en wil jij jouw ervaring delen? Schrijf dan een bericht, Alvast bedankt!

Beschrijf uw ervaring met onze cursus:

 
 
 
 
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Je E-mail adres wordt niet gepubliceerd.
Om veiligheidsredenen slaan we je ipadres 3.231.226.13 op.
Het kan zijn dat je bericht pas zichtbaar wordt nadat we het beoordeeld hebben.
We houden het recht om berichten te wijzigen, te verwijderen, of niet te publiceren.
2 berichten.
Cas Groothuis Cas Groothuis uit Den Haag schreef op 22 december 2018 om 09:33:
In 2016 en 2017 heb ik met Herman een oud bankje en een chaise longue gerestaureerd. Deze laatste samen met mijn vrouw. Ook heb ik samen met Herman een nieuw tafelblad gemaakt met noten fineer. Alle stukken zijn met succes gerestaureerd en gemaakt en het resultaat is prachtig. Afgezien dat het heel gezellig is om samen met anderen ieder aan zijn eigen ding te knutselen, is het heel fijn om iemand als Herman naast je te hebben die je opgang helpt en je gedurende de dag begeleid met het restauratie proces. Ook heel gezellig zijn de lunches met Herman en de andere cursisten. De sfeer in zijn werkplaats is prettig en ongedwongen en zijn adviezen en aanpak zeer professioneel. Als ik weer iets te restaureren heb of gewoon iets ingewikkelds wil maken is Herman’s werkplaats mijn eerste stop.
Cas Groothuis Cas Groothuis uit Den Haag schreef op 11 februari 2018 om 10:55:
Afgelopen winter heb ik samen met mijn vrouw een chaise longue opgeknapt bij Herman. Het was een leuke en inspirerende ervaring, waarbij Herman ons bijstond met elke stap van de restauratie. Het is heerlijk om terug te kunnen vallen op iemand met zoveel ervaring op alle onderdelen van de restauratie. Herman verzorgt de koffie en een uitstekende broodjes lunch waar we ideeen en verhalen uitwisselen met Herman en andere cursisten. In zijn oude werkplaats hangt een fijne sfeer en cursisten kunnen gebruik maken van alle gereedschappen en materialen die Herman tot zijn beschikking heeft. Dit was voor mij de 2e cursus en kan iedereen aanraden die er van houd om met hout te werken en een oud meubeltje nog niet aan de straat kan zetten vanwege een emotionele binding eens bij Herman aan te kloppen en zelf aan de slag te gaan.
Top